IPS Ioachim a oficiat Liturghia Arhierească la mănăstirea Runc

08 Noiembrie 2019

În ziua de prăznuire a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Runc. În cadrul acesteia a hirotonit un tânăr teolog întru diacon și a oficiat și slujba Parastasului pentru părintele Emilan Panait.

Curtea mănăstirii Runc s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulțimea pelerinilor care au participat la sărbătoarea acestui așezământ monahal de referință pentru Eparhia Romanului și Bacăului ce are ca și ocrotitori ai Bisericii pe Sfinții Arhangheli. 

Slujba arhierească ofciată de IPS Părinte Ioachim alături de arhimandritul Pimen Costea, vicar-administrativ al Eparhiei Romanului și Bacăului, alături protopopul locului, de preoții slujitori și de călugării obștii de aici, dar şi frumuseţea şi liniştea locurilor înconjurate de pădurile seculare, unde este aşezată venerabila vatră de sihăstrie moldavă, au făcut ca mulți pelerini să-i calce pragul pentru a se ruga.

 În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a explicat importanța îngerilor în viața noastră.

Pe îngeri Dumnezeu i-a pus ocrotitori ai vieții noastre. Astăzi îngerii ori s-au îndepărtat ori sunt irelevanți pentru noi și noi nu mai vrem să îi ascultăm. Îngerii s-au statornicit în iubirea lor față de Dumnezeu. EL iubește oamenii, dar pe îngeri i-a pus să fie ocrotitorii noștri, i-a așezat pe umerii noștri pentru ca noi să îi ascultăm și să urmăm cale ape care ne-a așezat Dumnezeu și pe care ne-a pecetluit să fim temple ale Duhului Sfânt și chip îngeresc, așa cum este călugărul care încearcă să retrăiască aici pe pământ lepădarea de sine și toate celelalte virtuți .  

Totodată, în cadrul Dumnezeieștii Liturghii, Ierarhul a hirotonit întru diacon pe tânărul Andrei Teslariu, pentru parohia Lețcana, comuna Racova, protopopiatul Buhuși.

La final, stareţul Mănăstirii ”Sf. Voievozi” Runc, părintele Macarie Costea, a mulțumit părintelui Arhiepiscop Ioachim pentru slujire și binecuvântare. (pr. Daniel-Ionel Marari)