IPS Ioachim al Romanului și Bacăului a slujit Sfânta Liturghie la Iași în a patra zi a Hramului Sfintei Parascheva

Marți, 10 octombrie, la invitația și cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Iași, în cadrul programului liturgic dedicat hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

În cuvântul adresat pelerinilor la acest moment, ierarhul de la Roman a amintit despre importanța pe care o are Sfânta Cuvioasă Parascheva în istoria Moldovei, dar și despre generalizarea cultului Cuvioasei de la Iași, prin amplificare și dezvoltarea sa în toate eparhiile din Patriarhia Română:

"Evlavia poporului român pentru această Sfântă Cuvioasă crește din în an, iar cultul ei se amplifică impresionant de mult. În ultima vreme s-a scris o gamă întreagă de broșuri, cărți de spiritualitate, inspirate din viața Cuvioasei și din minunile sale, ba chiar și lucrări de cercetare hagiografico-liturgică.

În întreaga țară, în numele ei, s-au construit biserici și mănăstiri, s-au ridicat așezăminte social-caritabile, școli și capele. De asemeni, imnografii i-au alcătuit imnuri, protopsalții și cântăreții i-au compus și interpretat cântări deosebite, iar iconografii s-au întrecut în a-i zugrăvi chipul în cele mai nuanțate culori", a subliniat în cuvântul său IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim

Din soborul preoților au făcut parte părintele protoiereu Mihail Roșu și preoți din Protopopiatul Iași III. Răspunsurile la Utrenie au fost date de corul „Chivotul” al Catedralei Mitropolitane, iar la Sfânta Liturghie de corul „Apostolii” al Arhiepiscopiei Iașilor, condus de pr. Constantin-Nichifor Hrestic, informează site-ul doxologia.ro. (M.I)

sursa foto: doxologia.ro