IPS Arhiepiscop Ioachim participă la Ședința Sfântului Sinod

28 Octombrie 2015

Miercuri, 28 octombrie 2015, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a participat la slujba de Te Deum, oficiată în Catedrala patriarhală în deschiderea şedinţei solemne a Sfântului Sinod.

După oficierea slujbei de mulțumire, a avut loc sfințirea Sălii Sinodale din incinta Reședinței Patriarhale, care a fost supusă unor ample lucrări de renovare. Sala Sinodală  a fost sfințită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în prezenţa membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

La final, Preafericirea Sa a acordat Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur pentru clerici Părintelui Protosinghel Lucian Bujor pentru coordonarea lucrărilor de renovare, informează Agenția de Știri Basilica.

De la ora 10.00, în Sala Sinodală din Reşedinţa Patriahală, a debutat şedinţa solemnă a Sfântului Sinod cu tema „2015 -  Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii în Patriarhia Română”. În cadrul şedinţei solemne sunt evaluate cele mai importante manifestări cu caracter religios-duhovnicesc, cultural-editorial şi mediatic desfăşurate de eparhiile Patriarhiei Române din ţară şi din străinătate în anul 2015.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române își va continua lucrările în ședința de toamnă, cu analiza subiectelor aflate pe ordinea de zi, miercuri de la ora 12 și joi, 29 octombrie, de la ora 9, în vederea analizării problemelor date în competența sa.