Întrunirea Cercului pastoral “Sf. Cuv. Parascheva” la Parohia Vultureni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, marți, 30 mai 2023, comunitatea Parohiei Vultureni, sat Litichișeni, a fost gazda întrunirii Cercului pastoral Nr.  Nr. 5 “Sf. Cuv. Parascheva”, al Protopopiatului Sascut.

Astfel, începând cu ora 9.00, răspunzând invitației părintelui paroh Andronache Mirel, preoții acestor parohii s-au unit în rugăciune, sub protia preotului protoiereu Alexandru Grigoraș, săvârșind Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

În cuvântul său de învățătură de la final, protoiereul locului a transmis credincioșilor binecuvântarea Chiriarhului și cuvântul de apreciere al Înaltpreasfinției Sale pentru frumoasele și bogatele activități desfășurate în această comunitate și, de asemenea, a vorbit despre importanța dobândirii mântuirii sufletului și câștigarea fericirii celei veșnice:

“Omul este veșnic. Încă din momentul conceperii, de atunci începe vesnicie pentru fiecare dintre noi însă starea în care vom sta în veșnicie depinde de faptele noastre pe care le săvârșim pe acest pământ. Dacă mergem pe drumul cel drept, împlinind voia lui Dumnezeu, vom câștiga Împărăția Sa și vom fi alături de El și de Sfinții Săi în fericirea cea veșnică”.

La final, părintele paroh a mulțumit părintelui protopop și preoților împreună slujitori pentru prezență și împreună rugăciune și tuturor credincioșilor prezenți.

Pr. Apostu Ionuț Alexandru