Întrunirea Cercului pastoral “Episcop Teodosie Atanasiu” la Parohia Sascut Târg

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, vineri, 17 martie 2023, în ziua pomenirii Sfântului Cuvios Alexie, comunitatea parohiei Sascut Târg a fost gazda întrunirii Cercului pastoral  nr. 1 “Episcop Teodosie Atanasiu” al Protopopiatului Sascut.

Astfel, începând cu ora 15.00, răspunzând invitației părintelui paroh Graur Săviță, preoții acestor parohii s-au unit în rugăciune, sub protia părintelui protopop Alexandru Grigoraș, înălțând rugăciuni pentru a coborî harul Duhului Sfânt spre sfințirea untdelemnului în cadrul Sfintei Taine a Maslului, spre iertarea păcatelor și vindecarea de bolile sufletești și trupești a tuturor celor care s-au adunat cu credință în ajutorul lui Dumnezeu.

Preoții prezenți la acest moment duhovnicesc au înălțat rugăciuni pentru toți cei aflați în neputințe trupești, în însingurare sau în azile de bătrâni, rugându-L pe Dumnezeu să le dăruiască alinare și putere de a duce Crucea spre mântuirea sufletelor lor.

Cu acest prilej, părintele protopop Alexandru Grigoraș, în cuvântul de învățătură rostit în cadrul acestei slujbe, a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, precum și mesajul de felicitare al Înaltpreasfinției Sale pentru părintele paroh și pentru comunitatea păstorită de dânsul.

Totodată, protoiereul locului a vorbit credincioșilor despre importanța viețuirii omului conform voii lui Dumnezeu:

Scopul viețuirii omului îl reprezintă dobândirea veșniciei în Împărăția lui Dumnezeu. Niciodată nu trebuie să uităm și dacă până acum nu am fost încredințați de acest adevăr să Îl rugăm pe Dumnezeu să ni-l descopere pentru că de acest lucru depinde întreaga noastră viețuire pe pământ și de ceea ce vom folosi de pe urma viețuirii noastre”.

La final, părintele paroh Săviță Graur a mulțumit ierarhului locului pentru binecuvântarea și purtarea de grijă pe care o are față de comunitatea credincioșilor din această parohie, părintelui protopop și preoților împreună slujitori pentru rugăciuni si prezență, precum și tuturor ctitorilor și donatorilor care s-au ostenit în ridicarea sfântului locaș.

Pr. Apostu Ionuț Alexandru