Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Bacău (ITOB). Rugăciune, filantropie, prietenie, bucurie și tradiție la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”

La propunerea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare  - Hârja” va găzdui anul acesta pe 1 Septembrie Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Bacău (ITOB) cu prilejul prilejul cinstirii Sf. Dionisie Exiguul, ocrotitorul Centrului de zi pentru copii și tineret din cadrul asociației gazdă.

Evenimentul are loc în contextul Zilelor asociației (1-4 septembrie 2022) și aniversării celor 10 ani de activitate socio-medicală și educațională. Tot anul acesta asociația de la Hârja împlinește 10 ani de când este membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române.

Cu sprijinul protopopiatelor și ONG-urilor eparhiale, la această întâlnirea s-au înscris deja peste 300 de tineri care vor participa încă de la ora 9.00, în curtea Complexului de servicii socio-medicale și educaționale de la Hârja, la oficierea Sf. Liturghii săvârșită la Altarul de vară al instituției sociale. Răspunsurile la strană vor fi date de tinerii participanți, iar părinții protopopi, alături de preoții care activează în serviciile sociale ale eparhiei, vor oficia Sf.Liturghie și Te- Deumul la început de An bisericesc. Tinerii vor putea audia conferința offline susținută de Arhim. Pimen Costea, vicar eparhial, delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, tema fiind: „Rugăciunea care ne ține mereu tineri și plăcuți lui Dumnezeu”. După sesiunea de întrebări și răspunsuri, vor urma ateliere de lucru inter-generaționale și Pro-viață, coordonate de ASCOR Bacău, partener al acestui eveniment.

Ziua se va încheia spre seară cu Festivalul de  tradiție și gastronomie locală, ediția I, în colaborare cu Primăria Oituz și Asociația „Amitie Roumaine” din Franța și promovarea tradițiilor folclorice locale (cântec, dans și port popular autohton). Vor urca pe scenă tineri interpreți de muzică populară și ansambluri de dans din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, dar și participanții care doresc să interpreteze diferite stiluri de muzică specifice vârstei.

Așteptăm pe toți tinerii interesați să participe la aceste eveniment de la Hârja, pentru a-și face noi prieteni, a se ruga impreună și a se bucura de specificul românesc și tineresc.

Inscrierile se pot face la ASCOR Bacău (email:office@ascor-bacău, tel.: 0751546885, persoană de contact Vald Țuțurlan – președinte) și la sediile protopopiatelor din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Parteneri media ITOB 2022: Doxologia.ro, Trinitas Tv, Radio Trinitas, Basilica.ro, Ziarul Lumina, eprb.ro și Acum Tv Onești.

Zilele Asociației Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja vor continua pe 2 septembrie cu activități sociale și educaționale alături de beneficiarii serviciilor oferite de organizație, pe  3 septembrie cu inaugurarea Complexului de servicii educaționale și de recuperare neuromotorie pentru copiii și tinerii cu dizabilități și sfințirea capelei Centrului socio-medical rezidențial pentru persoane vârstnice a instuției de la Hârja, cât și susținerea Simpozionul național în contextul Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului în Patriarhia Română: „Rugăciunea și filantropia în Biserica Ortodoxă Română. Parteneriatul public-privat pentru servicii sociale performante”, iar în 4 septembrie vor fi organizate mai multe pelerinaje și excursii la mănăstirile și punctele turistice din eparhie cu beneficirii și voluntarii asociației.

 Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” – localizare:

https://goo.gl/maps/SnHW95vjBKsqvtbYA