Întâlnirea PS Episcop Ioachim Băcăuanul cu reprezentanții mass-media

28 Noiembrie 2012

La sediul Protopopiatului Bacău a avut loc miercuri, 28 noiembrie, orele 14.00, întâlnirea PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, cu reprezentanții mass-mediei.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a prezentat calendarul creștin – ortodox pentru anul 2013, atrăgând atenția asupra semnelor distinctive, care îl diferențiază de falsurile de pe piață. În centrul ediției 2013 este icoana Sfinților Împărați Constantin și Elena din Catedrala Arhiepiscopală “Cuvioasa Parascheva” din Roman, dat fiind faptul că anul 2013 a fost ales de Sfântul Sinod al BOR ca fiind Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena.

De asemenea, Preasfinția Sa a prezentat numeroasele particularități ale acestui calendar, de care credincioșii ortodocși trebuie să țină cont în viața lor duhovnicească.

“Îi sfătuim pe credincioșii noștri să procure aceste trei tipuri de calendare realizate de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, mare, de perete și agendă, de la bisericile parohiale. Un calendar bisericesc se întocmește foarte greu, ciclurile liturgice oscilează în funcție de mersul soarelui și mersul lunii”, a declarat PS Ioachim Băcăuanul, care este și membru în comisia Sfântului Sinod de întocmire a calendarului. De asemenea, ierarhul a adresat un îndemn prin intermediul mass-mediei pentru toții fii acestei Eparhii. '

“Creștinii noștri nu trebuie să uite că o parte din fondurile strânse din vânzarea acestor calendare vor fi distribuite către sectorul social-filantropic al Eparhiei, dat fiind faptul că în ultimii ani, acesta a cunoscut o dezvoltare deosebită în zona Bacăului, având numeroase servicii acreditate atât în zona Bacăului, cât și în alte părți ale Arhiepiscopiei”, a precizat Preasfinția Sa. La finalul întâlnirii, PS Episcop Ioachim Băcăuanul a răspuns la toate întrebările venite din partea jurnaliștilor prezenți la eveniment.