Intalnirea Comisiei ONG-urilor din Eparhia Romanului și Bacăului

23 Septembrie 2018
Joi, 20 septembrie a avut loc la Sediul Fundației „Episcop Melchisedec” Filiala Bacău, o nouă întâlnire a ONG-urilor din Eparhia Romanului și Bacăului.
Întâlnirea a fost una de maximă importanță, întrucât a avut ca scop principal coalizarea tuturor acestor asociații și fundații în susținerea Referendumului din luna Octombrie. A fost elaborată și asumată astfel o strategie eparhială de promovare și conștientizare a importanței majore a acestui Referendum pentru societatea noastră și pentru familia creștină în mod special.    
 S-a hotărât organizarea unor evenimente publice și conferințe, la care vor participa oamenii din comunitățile locare, ce vor afla de la diverse personalități sau duhovnici cunoscuți de ce este important să participe la acest Referendum și necesitatea susținerii familiei tradiționale formate din bărbat și femeie. De asemenea, toate aceste ONG-uri își vor mobiliza voluntarii și partenerii, pentru a lămuri pe cei interesați de aspectele ce țin de Referendum, eliminarea oricăror manipulări asupra votanților, combaterea ideilor greșite care circulă în toate mediile online și offline și care vor să convingă spre un vot negativ sau spre neparticiparea la Referendum.
        Toate ONG-urile participante la întâlnire și-au asumat astfel o serie de acțiuni pentru susținerea acestui Referendum. (Pr. Silviu Butucaru)