Întâlnirea anuală a tinerilor creștini ortodocși ai eparhie, la Adunarea generală a Asociaței ”Oastea Domnului” de la Sibiu.

21 Iunie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, o delagație a eparhiei a fost prezentă la evenimentele prilejuite de Întâlnirea anuală a tinerilor creștini ortodocși din Oastea Domnului, la Sibiu, în perioada 18-19 iunie 2016.

Evenimentele de la Sibiu desfășurate cu binecuvântarea Inalpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, au reunit peste 1000 de tineri români ortodocși  din țară și diaspora.

Tineri și clerici din eparhia Romanului și Bacăului au participat la toate aceste activități, delegația fiind reprezentată de pr. Ilarion Mâță, inspector eparhial al Sectorului Social –Filantropic  și delegat al misiunii sociale a tineretului creștin ortodox de pe cuprinsul eparhiei. Deoarece foarte mulți tineri, din comunitățile eclesiale ale eparhie noastre, au fost prezenți la Sibiu, era nevoie ca aceștia să fie încurajați în lucrarea misionară de către IPS Ioachim, arhipăstorul lor sufletesc.

Activitățile au debutat cu Adunarea națională de tineret de la sediul Asociației Oastea Domnului din Sibiu, după care toți participanții s-au îndreptat spre Catedrala mitropolitană din Sibiu, acolo unde au participat la slujba Vecerniei și la momentele cultural – religioase. Sluba Vecerniei de la catedrala mitropolitană a fost coordonată de Pr. Decan Nicolae Chifăr, alături de  pr. prof. Vasile Mihoc, pr.prof Constantin Necula și alți preoți slujitori, reprezentanți din toată țara.

După cuvântul de binecuvântare al IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, rostit de către Pr. Prof Vasile Mihoc după slujba vecerniei, a urmat alocuțiunea Pr. Prof. Constantin Necula ce a evidențiat rolul misionar al tinerilor creștini ortodocși din Oastea Domnului și impactul modelului lor de viețuire moral – creștină în viața altor tineri din comunitățile din care fac parte.

Reprezentantul eparhial a rostiti atât cuvântul de binecuvântare și apreciere al Inaltpreasfințitului Părinte Ioachim, cât și cuvântul de invățătură pilejuit de adunarea națională a tineretului creștin ortodox, în strânsă legătură cu Praznicul Cincizecimii și revărsarea harului dumnezeiasc  asupra lucrării misionare a tineretului, în contextul societății contemporane.

(Pr. Ilarion Mâță)