Întâlnirea anuală a preoților de caritate din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, la Spitalul Municipal de Urgență Moinești

31 Ianuarie 2023

               Marți, 31 ianuarie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, a avut loc la Capela Sf Pantelimon din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Moinești,  întâlnirea preoților de caritate din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

               Acest eveniment a debutat cu partea liturgică, prin săvârșirea Sf Liturghii, sub protia părintelui consilier Ilarion Mâță, delegatul Centrului Eparhial la acestă activitate.  S-a desfășurat  apoi, sesiunea de comunicari în cadrul căreia  pr. Turcu Gheorghe, coordonatorul preoților de spitale din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a prezentat referatul cu titlul: Pastorația pacienților vârstnici în contextul anului omagial 2023

Părintele consilier a adus la cunoștința celor prezenți, calendarul anual al activităților dedicate persoanelor vârstnice în arhiepiscopia noastră, iar preoții  au împărtășit din activitatea lor misionară pe care o desfășoară fiecare acolo unde a fost rânduit să propovăduiască Cuvântul Evangheliei lui Hristos.

             La această  întâlnire au participat și părintele protopop Costel Mareș și domnul manager al Spitalului Municipal de Urgență Moinești, dr. Adrian Cotîrleț, care au apreciat lucrarea cu timp și fără timp a preoților de caritate din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și i-au încurajat în nobila și dificila misiune pe care o au de împlinit.