Întâlnire de lucru pe teme administrative în Protopopiatul Buhuși

03 Noiembrie 2011

În data de 3 noiembrie, PS Părintele nostru Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a prezidat ședința de lucru a preoţilor din protopopiatul Buhuși, ce a avut loc în Biserica „Sf. Gheroghe” din Parohia Orbic.

În ședință s-au analizat şi dezbătut problemele de ordin economice şi administrativ-gospodăreşti apărute în unele parohii, pentru care preoţii au solicitat ajutorul Ierarhului în vederea identificării de soluţii spre rezolvarea acestora. Parohia Orbic fiind o comunitate ce cuprinde și persoane mai defavorizate de etenie romă, în această ședința s-au discutat și anumite probleme cu privire la inițierea unui program spiritual pentru minorități.

În finalul ședinței PS Ioachim a reamintit preoţilor de cel mai important şantier al Bisericii Ortodoxe Române, ridicarea Catedrelei Mântuirii Neamului, sub coordonarea directă a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României. Astfel, insistat asupra importanţei colectei la nivel de eparhie a sumelor de la credincioşi pentru construirea acestui Sf. lăcaş de cult, de o mare importanţă pentru spiritualitatea, onoarea şi demnitatea neamului românesc.