Întâlnire catehetică în Parohia Leorda din Protopopiatul Moinești

Duminică, 9 octombrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Biserica ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir” a Parohiei Leorda din Comănești, s-a desfășurat o nouă întâlnire catehetică a enoriașilor de toate vârstele.

Ziua a început frumos, în marea familie, de dimineață, cu participarea la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. La prânz, enoriașii s-au întors pentru câteva ore în familiile mici, la casele lor.

La ora 16, au revenit la Sfânta Biserică la Slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos.

A continuat Programul catehetic: enoriași din familii diferite și vârste diferite, împărțiți în mod aleatoriu câte 4, în 6 echipe, au prezentat materialele concepute.

În urmă cu două săptămâni, la întâlnirea anterioară, au primit temele care conțineau 4 noțiuni din practica liturgică ortodoxă. În acest timp s-au documentat, au folosit Sfânta Scriptură, scriitori bisericești, articole din presa ortodoxă și în lucrările lor au introdus temeiuri scripturistice și patristice.

În cele două săptămâni au colaborat cu preotul paroh Codrin Laslău. Astfel, conținutul a fost verificat pentru ca informațiile transmise de echipe să fie corecte din punct de vedere dogmatic și practic, pe înțelesul primitorilor și de folos vieții active bisericești.

Fiecare echipă și-a ales modul de transmitere a informațiilor: dialog, scenetă, afiș, lectură, poezie, cântec.

A fost o activitate întinsă pe parcursul a două săptămâni, în care a fost stimulat studiul, încurajată colaborarea, prietenia indiferent de vârstă și domiciliu.

Echipele au muncit frumos și rezultatele au fost minunate, bogate în conținut, de folos și fiecare a avut de câștigat.

 

Concluzia zilei: avem sprijin, avem scut, avem apărare, avem ajutor, dar trebuie folosite și ne va fi bine. Dumnezeu a zis văduvei îndoliate: ,,Nu plânge!”, iar mortului: ,,Tinere, ție îți zic: Scoală-te!”Deci, când omul nu mai are putere vine Dumnezeu, Cel care ne vrea vii, pentru totdeauna!

 

Pr. Codrin Laslău