Instalare de preot paroh la Parohia Corbasca din Protoieria Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în ziua Praznicului Împărătesc al Întâmpinării Domnului, la Parohia Corbasca din Protoieria Sascut a avut loc instalarea noului preot paroh, în persoana preotului Grajdeanu Mihail.

Ziua a început cu slujba Utreniei și Sfânta Liturghie, după care părintele Adi Cătălin Popa, secretarul Protopopiatului Sascut, a transmis binecuvântarea Ierarhului, dând citire Deciziei de pensionare a părintelui Costică Purcaru și mulțumindu-i pentru rodnica și frumoasa pastorație de 44 de ani, din care ultimii doi în această comunitate. 

De asemenea, s-a dat citire și Deciziei de numire în postul de preot paroh al Parohiei Corbasca a părintelui Grăjdeanu Mihail, transmițându-i pastorație rodnică și îndelungată în această comunitate frumoasă, amintindu-i și de îndatoririle pe care un preot le are față de credincioșii pe care Ierarhul i-a încredințat.

Acest moment, distins prin faptul că un preot proaspăt pensionat a predat ștafeta unui tânăr preot proaspăt hirotonit, a fost salutat cu bucurie de întreaga comunitate a comunei Corbasca, în frunte cu edilul locului, în rugăciune alături de preoții de la parohiile din împrejurimi, care au fost prezenți încă de la primele ore ale dimineții, umplând biserica parohială cu sufletele lor frumoase și rugile de mulțumire către Dumnezeu. 

Totodată, atât părintele Costică Purcaru, cât și părintele Mihail Grăjdeanu, au mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru încrederea acordată, precum și celor prezenți pentru frumoasa primire în comunitate.

Pr. Adi Cătălin Popa