Inaugurarea Grădiniţei “Episcop Melchisedec”

17 Septembrie 2012

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat luni, 17 septembrie, la orele 16.30, slujba Te Deumului pentru începutul noului an şcolar la Grădniţa particulară cu program prelungit “Episcop Melchisedec” din cadrul Centrului de zi pentru copii din familii în dificultate.

”Cred că astăzi episcopul Melchisedec Ștefănescu se bucură și acolo, din cer, ne privește. Să nu uităm că a lăsat cu limbă de moarte să se continue activitatea educațională în școli și grădinițe. Iar noi, astăzi, nu facem altceva decît să adăugăm o cărămăda la edificul valorilor perene al înaintașilor. Cred că anul acesta va fi un an de bun augur pentru noi, toți cei ce stăm sub umbra marelui înaintaș, episcop Melchisedec Ștefănescu”,a spus, printre altele Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul,.

Grădiniţa “Episcop Melchisedec” va avea două grupe de câte 15 preşcolari: grupa de antepreşcolari şi grupa mică de preşcolari. Instituţuia are acreditarea Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) şi îşi desfăşoară activitatea sub îndrumarea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ.

“Centrul de zi pentru copii din familii în dificultate s-a instituit cu fonduri europene în cadrul Fundaţiei “Episcop Melchisedec” a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. PS Ioachim Băcăuanul a avut iniţiativa de a demara acţiuni pentru solicitarea de fonduri europene. Astfel, s-a încheiat un contract cu Ministerul Dezvoltării în urma căruia am primit fonduri pentru reabilitarea a trei clădiri monument-istoric din Parcul Melchisedec. Grădiniţa “Episcop Melchisedec” are ca obiectiv împlinirea dorinţei episcopului Melchisedec ca aici, pe fosta lui proprietate, să poată fi educaţi copiii neajutoraţi care provin din familii în dificultate sau care au potenţial intelectual şi care pot deveni fii credincioşi ai Bisericii noastre. Copiii care vin la grădiniţa “Episcop Melchisedec” trebuie ajutaţi să se integreze în comunitate şi să urmeze toţi paşii de educaţie şi instruire morală”, a spus pr. Ioan Gherasimescu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

La evenimentul din această zi au participat reprezentați ai autorităților centrale, județene și locale, ai Inspectoratului Școlar Județean Neamț, precum și elevi și profesori ai Liceului Teologic ”Melchisedec Ștefănescu” din Roman.