Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, la hramul mănăstirii de la Berzunți

04 August 2015

Unul dintre cele mai frumoase așezăminte monahale din Eparhia Romanului și Bacăului, mănăstirea ”Schimbarea la Față a Domnului” de la Berzunți, va îmbrăca veșminte de sărbătoare.

Unul dintre cele mai frumoase așezăminte monahale din Eparhia Romanului și Bacăului, mănăstirea ”Schimbarea la Față a Domnului” de la Berzunți, va îmbrăca veșminte de sărbătoare. Pelerini și credincioși din toate zonele țării sunt așteptați joi, 6 august, să ia parte la Dumnezeiasca Liturghie ce va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim alături de un sobor de preoți și diaconi.

Mănăstirea „Schimbarea la Față” - Sf. Sava este unul din cele mai vechi așezăminte monahale existente în cuprinsul Eparhiei noastre. A fost ridicată în anul 1829 de ieromonahul Varlaam şi ieroschimonahul Vasile, considerat cel mai de seamă ctitor al aşezământului eclesial și al cărui mormânt este aşezat în naosul bisericii. Edificiul monahal a fost închis în anul 1962 şi lăsat în paragină în timpul regimului comunist, iar după anul 1990 a fost redeschis, încredinţându-i-se Părintelui Protosinghel Arsenie Voaideş conducerea şi administrarea acestuia. Actualmente, mănăstirea ”Schimbarea la Față” - Sf. Sava Berzunți este unul dintre cele mai frumoase și căutate locuri de pelerinaj din Eparhia Romanului și Bacăului.