Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a fost colindat de studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași

11 Decembrie 2023

Vineri, 8 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a primit grupul de colindători al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae" din Iași, coordonat de pr. prof. Ilarion Mâţă.

La initiativa Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, fiii eparhiei studenți la toate specializările facultății de teologie, se întâlnesc periodic, sub coordonarea pr. Ilarion Mâţă, consilier al Sectorului Social-Filantropic, pentru a discuta diferite teme și pentru a lega prietenii. Astfel, tinerii studenți, au poposit câteva clipe la Centrul eparhial din Roman pentru a-l colinda pe ierarhul lor. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a subliniat faptul că Dumnezeu se găsește în armonie, iar studentul teolog trebuie să înfăptuiască acest lucru în viața sa. Mai mult decât atât, ierarhul Romanului și Bacăului a evidențiat importanța pregătirii teologice în pastorația comunității, îndemnându-i pe cei prezenți să cultive în viața lor receptivitatea, asimilarea de știință, rugăciunea și credința. 
Pr. Ilarion Mâţă a prezentat grupul studenților și specializările pe care le urmează, amintind dorința tinerilor de a se întâlni cu arhipăstorul lor pentru a primi binecuvântare și un cuvânt de folos. Studenții de astăzi sunt viitorii preoți ai bisericii, viitorii asistenți ai instituțiilor sociale și viitorii iconografi. 
La final, Înaltpreasfințitul Ioachim a oferit tuturor colindătorilor un dar, exprimându-și bucuria pentru această întâlnire, dar și dorința pentru o nouă întrevedere.

(Vlad Țuțurlan)