Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim s-a întâlnit cu preoții Protoieriei Moinești

Miercuri, 7 septembrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a făcut o vizită de lucru la Protoieria Moinești.

Întâistătătorul Eparhiei Romanului și Bacăului a sosit în municipiul moineștean având o întâlnire de lucru cu preoții și aparatul de lucru al Protopopiatului Moinești la noul sediu ce va fi sfințit în ziua de 17 septembrie în cadrul celei de a VIII-a ediții a Zilelor Cultural-Duhovnicești ale Protoieriei Moinești.

La sosirea la noua locație administrativă, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a fost întâmpinat de părintele protoiereu Costel Mareș, care i-a adresat, în numele tuturor preoților din protoierie, un călduros bun-venit și toate urările cuvenite.

La întâlnirea de lucru, ce s-a desfășurat în sala mare de ședințe, a fost dezbătut și stabilit programul manifestărilor cultural-religioase, punându-se un mare accent pe punctul central al acestei ediții, dar și un moment istoric pentru comunitatea moineșteană, venirea Brâului Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia și care va fi prezent de vineri, 16 septembrie, ora 17.00, până duminică, 18 septembrie, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din Găzărie.

Pr. Cristian-Ioan Balaban