Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioachim a sfințit Monumentul Eroilor din comuna Helegiu

02 Iunie 2018

Prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim în mijlocul credincioșilor din comuna Helegiu, Protopopiatul Onești, a făcut ca ziua de 2 iunie 2018 să fie o sărbătoare și o bucurie pentru toată comunitatea.

     Sâmbătă, 2 iunie 2018, în  ziua de prăznuire a Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, Biserica „Sf. Mc. Gheorghe" din Helegiu a îmbrăcat haine de sărbătoare prin oficierea Sfintei Liturghii oficiată în dimineața evenimentului în biserica parohiei.

Activitățile desfășurate cu prilejul Anului Centenar al Marii Uniri de la 1918, au atins punctul culminant odată cu dezvelirea și sfințirea unui Monumentului închinat Eroilor Neamului din cele două războaie mondiale , care a fost amplasat în curtea bisericii parohiale din localitatea băcăuană Helegiu.

Slujba de binecuvântare a monumentului a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, încojurat de un sobor de preoți din Protoieria Onești și în prezența autorităților centrale, județene și locale. Ierarhul a oficiat apoi o slujbă de pomenire pentru eroii neamului trecuți la Domnul. În contiunarea manifestărilor au fost înmânate desitincții de vrednicie celor ce au contribuit la buna desfășurare a evenimentelor dedicate Centenarului.

La finalul festivităților a fost încheiat protocolul de înfrățire dintre comunele Helegiu și Choselia din Republica Moldova. Semnarea actului a avut loc la muzelul satului din localitate, unde copiii au susținut și un spectacol artistic.  Ceremonialul militar al defilării gărzii pe muzica militară a încheiat manifestarea.