"Împreună pentru o copilărie mai bună", în Parohia Meleșcani din Protoieria Sascut

11 Iunie 2019

Astăzi, 11 iunie 2019, în Parohia Meleșcani din comuna Dealu Morii, Protopopiatul Sascut, s-a desfășurat proiectul "Împreună pentru o copilărie mai bună", derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte  Arhiepiscop Ioachim.

Această activiate este realizată prin parteneriatul dintre instituțiile locale din comuna Dealu Morii: Biserică, Școală, Primărie și UNICEF, care pe parcursul ultimilor ani au înfăptuit diverse activități pentru comunitatea de aici.

Invitat la eveniment a fost părintele Protopop Abageru Vasile, însoțit de părintele Albu Gabriel, asistent-social al protoieriei, care a transmis celor prezenți arhierești binecuvântări din partea Ierarhului și a mulțumit părintelui paroh pentru implicarea în desfășurarea acestei activități în Biserică.

"Suntem încântați de asemenea activități desfășurate în Protoieria Sascut, ce au ca scop combaterea violenței provocate din cele două păcate: mânia și mândria.
Din nefericire, întâlnim astăzi din ce în ce mai des astfel de manifestări asupra copiilor, mulți dintre aceștia având parte de violență fie în formă verbală, fizică sau chiar socială.
Menționez că mi-ar face plăcere ca despre violență să fim nevoiți a vorbi cât mai puțin posibil și să lăsăm  ca accentul să cadă asupra sprijinului oferit unii față de alții, să ne iubim, și să înlăturăm pe cât putem aceste forme ale violenței din viața noastră", a precizat protoiereul, în cuvântul său.

La rândul său, părintele paroh Antohi Alin a prezentat, în Power Point, copiilor din parohie un tratat despre violență, în care a punctat violența sub toate formele ei, punând însă accent pe manifestarea acesteia în familiile din zonele rurale, ca efect al sărăciei și al altor lipsuri.

Copii care au luat parte la evenimentul de astăzi, elevi ai Școlii Gimnaziale din Dealu Morii, au fost însoțiți de Maricel Silion, director al școlii.

De asemenea, din partea UNICEF, a fost prezentă Mariana Suvac, coordonator proiect UNICEF, însoțită de Carmen Betelie, asistent medical.

Părintele paroh a încheiat prin a mulțumi celor implicați în susținerea acestei activități benefică pentru vlăstarele tinere ale generației următoare, amintind că în perioada 24-29 iunie, copii vor fi prezenți din nou în biserică pentru a lua parte la proiectul eparhial "Școala de vară", ediția 2019. 

La final, copii au primit dulciuri și câte o iconiță din partea protopopiatului.