Icoana în cultul ortodox, în viața creștinului și în școală

23 Mai 2017

Cu binecuvântarea IPS Ioachim, preoții Protoieriei Sascut s-au întrunit la biserica „Adormirea Maicii Domnuluiˮ din Parohia Păncești, în ședința lunară în cadrul căreia s-a dezbătut tema: „Icoana în cultul ortodox, în viața creștinilor ortodocși și în școalăˮ.

Cu binecuvântarea IPS Ioachim, preoții Protoieriei Sascut s-au întrunit la biserica „Adormirea Maicii Domnuluiˮ din Parohia Păncești, în ședința lunară în cadrul căreia, în contextul Anului omagial al icoanelor, iconarilor și pictorilor bisericești, s-a dezbătut tema: „Icoana în cultul ortodox, în viața creștinilor ortodocși și în școalăˮ, la întâlnire participând și domnul prof. Alin-Mihai Paris, directorul Liceului Tehnologic „J.M.Elias” din Sascut.

   PC Pr. Mihăiță Iftenie de la Parohia Fundoaia a prezentat un referat în care a subliniat importanța pe care o are icoana în Biserica ortodoxă, în viața fiecărui creștin, precum și în formarea ca om a tinerilor aflați pe băncile școlii, în contextul în care unele voci s-au manifestat împotriva prezenței simbolurilor religioase în școli sau a orei de religie în programa școlară.

   La final s-au adus în discuție unele probleme legate de administrația parohială.