Hramul Paraclisului "Sfântul Apostol Iacob" la Liceul J.M. ELIAS, Protoieria Sascut

23 Octombrie 2018

Zi de rugăciune și sărbătoare, astăzi, 23 octombrie 2018, pentru elevii și cadrele didactice ale Liceului Tehnologic „J. M. Elias” din Sascut, care și-au serbat ocrotitorul, pe Sfântul Apostol Iacob, ruda Domnului, și întâiul Episcop al Ierusalimului.

În cadrul acestui moment de înălțare duhovnicească, sub protia părintelui protoiereu Negoiță Ioan, s-a săvârșit slujba acatistului Sfântului Apostol Iacob și cea a Tedeumului în semn de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu, la care au participat oficialități locale, cadre didactice, elevi și preoți din cadrul Protoieriei Sascut.

În cuvântul de învățătură, părintele protopop a prezentat viața Sfântului Apostol Iacob-ruda Domnului și faptele mărețe săvârșite de către acest apostol în propovăduirea Evangheliei și învățăturii Mântuitorului Iisus Hristos, dar și răsplata de la Dumnezeu de a fi enumerat în ceata celor 70 de apostoli.

De asemenea, a îndemnat elevii liceului din Sascut să practice cât mai mult rugăciunea în acest paraclis și să mulțumească bunului Dumnezeu, pentru că prin binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost amenajat în incinta liceului acest locaș de închinare.

La final, vădit emoționat, domnul director Alin-Mihai Paris a mulțumit părintelui protopop și corpului didactic care au făcut posibilă desfășurarea programului liturgic în cadrul evenimentului de astăzi.

Pr Fera Gelu