Hramul bisericii Sfânta Treime de la Filia Poiana Negustorului

Duminică, 27 mai 2018, în ziua Cincizecimii, la Filia Poiana Negustorului, din Parohia Pădureni, Protopopiatul Buhuși, a fost săvârșită slujba Vecerniei, unită cu litia, cu ocazia hramului bisericii „Sfânta Treime” din această comunitate.

Este primul hram de la sfințirea bisericii pentru credincioșii de aici, care și-au văzut visul împlinit și anume acela de a avea o biserică unde să se închine și un preot care să vină în întâmpinarea nevoilor lor spirituale.

Amintim faptul că a trecut doar jumătate de an de când sub îndrumarea și cu sprijinul necondiționat al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin grija părintelui Protopop Vasile Cozma, părintele paroh Simion Răzvan Ioan a reușit ca în doar doi ani de la primirea Tainei Preoției să ridice împreună cu credincioșii de aici, alături de alți credincioși cu suflet mare, frumoasa bisericuță  din această comunitate cu populație în totalitate de etnie rromă.

După multă muncă și efort, în luna octombrie a anului 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a sfințit această „Poartă spre Cer”, așa cum era numită biserica din Poiana Negustorului în cuvântul de învățătură al Înaltpreasfinției Sale.

Reîntâlnirea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim cu fiii duhovnicești din această comunitate a avut loc la puțin timp după sfințire, în ziua Intrării în Biserică a Maicii Domnului, 21 noiembrie 2017, când Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru 25 de copii.

La momentul serbării hramului, în mijlocul credincioșilor de aici, a fost prezent cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, părintele Protopop Vasile Cozma, care a săvârșit, împreună cu preoții din  comuna Blăgești, slujba Vecerniei unită cu Litia.

În cuvântul de învățătură părintele Protopop Vasile Cozma a transmis în primul rând dragostea părintească și purtarea de grijă pe care Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim le are față de fiii duhovnicești din satul Poiana Negustorului, apoi a vorbit despre importantul eveniment al Pogorârii Sfântului Duh în ziua Cincizecimii asupra Sfinților Apostoli, momentul întemeierii Bisericii creștine și nu în ultimul rând a apreciat osteneala părintelui paroh Simion Răzvan Ioan și a credincioșilor, care sunt exemplu viu de credință, dăruire și dragoste necondiționate față de Hristos și Biserica Sa.

A fost un moment de trăire duhovnicească impresionant prin faptul că întreaga comunitate a participat la prima slujbă de mulțumire pentru binefacerile pe care Sfânta Treime le-a revărsat peste satul Poiana Negustorului.