Hramul bisericii “Sf. M. Mc. Varvara” din Salina Târgu Ocna

În ziua de 3 decembrie 2022 a fost prăznuit cu anticipație hramul bisericii din masivul de sare de la Târgu Ocna, închinat Sf. M. Mc. Varvara, ocrotitoarea minerilor.

De la primele ore ale dimineții, preoți și credincioși din orașul stațiune Târgu Ocna și din împrejurimi au coborât la 240 m sub pământ pentru a participa la Sfânta Liturghie și a se ruga în locașul de închinare aflat în inima Salinei.
Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți, sub protia părintelui Arhim. Pimen Costea, Vicar administrativ, alături de preotul Ioan Bârgăoanu, protopop al Protopopiatului Onești. În cadrul slujbei au fost pomeniți ctitorii și minerii adormiți în Domnul, precum și rude ale tuturor celor care lucrează în subteran.
Bucuria cea mare a fost dată de prezența în mijlocul credincioșilor a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, care a sfințit 3 icoane de la intrarea în biserică puse spre închinarea credincioșilor și a dezvelit o placă comemorativă înfăptuită cu ocazia împlinirii a 30 de ani de existență a bisericii din Salina de la Târgu Ocna.
Totodată, a fost lansat volumul intitulat “Lumină și sare”, ce cuprinde articole ale ÎPS Sale scrise în revista “Sarea pământului”, a orașului stațiune Târgu Ocna.  
La finalul evenimentului, ctitorii și conducerea Salinei au primit o carte din partea ÎPS Ioachim, o icoană cu Sf. Cuv. Parascheva și diplome de vrednicie pentru buna colaborare.