Hramul Asociației „Sfânta Anastasia Romana” și Festivalul Toamnei, în comunitatea din Târgu Ocna

Duminică, 29 octombrie, a fost zi de mare sărbătoare pentru comunitatea din Târgu Ocna și pentru Asociația „Sfânta Anastasia Romana”, care și-a cinstit ocrotitoarea. Sărbătoarea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, oficiată de un sobor de preoți la Biserica „Sfinții Voievozi”, moment la care a participat și părintele protoiereu Ioan Bârgăoanu, ce a menționat realizările asociației din ultimii ani, prin implicarea comunității. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Parohiei Irești, dirijat de părintele Ionel Miron.

După acest moment, sărbătoarea a continuat la Centrul „Anastasia” al Asociației, unde totul a fost pregătit într-un decor de toamnă pentru momente deosebite oferite cu și pentru copii. Astfel, au fost pregătite dansuri, poezii de toamnă, concursuri de talente și momente artistice, toate culminând cu un concert de melodii tradiționale și patriotice oferit de Corul Parohiei Irești, ce a reușit să anime toți invitații. 

A urmat, așa cum se cuvine toamna, o masă tradițională la care au fost invitați și răsfățați 100 de copii, precum și membrii comunității participanți la această sărbătoare.

Evenimentul a fost unul inedit pentru comunitate. Chiar dacă nu e prima ediție, anul acesta pregătirile și momentele artistice au surprins toți participanții și au animat copiii și tinerii. De la an la an se încearcă un progres în toate activitățile organizate de Asociația „Sfânta Anastasia Romana”, prin implicarea întregii echipe, precum și a comunității locale.

(Preot Silviu Butucaru)