Hram în Parohia Țârdeni

08 Noiembrie 2018

Parohia Țîrdeni din Protopopiatul Buhuși a îmbrăcat haină de sărbătoare, miercuri, 7 noiembrie 2018, cu ocazia hramului bisericii parohiale, când au fost serbați Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, prezent în mijlocul preoților din cercul pastoral nr. 1 „Sf. Nicolae” și a credincioșilor, a fost părintele Protopop Vasile Cozma, fiind săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia.

În cuvântul de învățătură părintele Protopop a vorbit despre originea și existența îngerilor care fac parte din lumea nevăzută, despre faptul că pe 8 noiembrie nu îi prăznuim doar pe Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, ci pe toate cetele îngerești care nu s-au despărțit de Dumnezeu și despre ierarhia îngerească pe care Sf. Dionisie Areopagitul o clasifică în număr de nouă cete așezate în câte trei grupuri suprapuse: Serafimi, Heruvimi, Scaune; Domnii, Puteri, Stăpânii; Incepătorii, Arhangheli, Ingeri, introduse în pictura bisericească.

Tot acum părintele Protopop a apreciat activitatea pastoral – misionară și administrativă desfășurate de părintele paroh Gheorghe Căsăneanu ajutat de credincioșii încredințați spre păstorire.

A fost săvârșită slujba de pomenire a ctitorilor adormiți între care amintim numele PS. Ioachim Vasluianul care se înscrie în rândul celor care s-au nevoit la ridicarea lăcașului de închinare.