Fundația „Episcop Melchisedec” Roman, în sprijinul bolnavilor

Fundaţia "Episcop Melchisedec", cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, pe 10 februarie, cu prilejul Zilei Mondiale a Bolnavului, sărbătorită an de an pe 11 februarie, a organizat două acțiuni social-filantropice la Complexul de servicii „Romanița” și Spitalul Municipal din Roman.

După cum am aflat de la pr. Arhim. Andrei Ioniță, coordonatorul preoților implicați în acțiunea de astăzi, care s-au alăturat reprezentanților Fundației "Episcop Melchisedec" Filiala Roman: „Ca urmare a implementării programului social-eparhial, intitulat ”Bolnav am fost și m-ați cercetat”, care are ca scop asigurarea unui suport moral și alinarea suferințelor persoanelor bolnave de pe cuprinsul Eparhiei, prin oferirea de asistență spirituală și materială în vederea depășirii situației dificile pe care o traversează beneficiarii și membrii familiilor acestora, personalul Fundației „Episcop Melchisedec”, filiala Roman a poposit în mijlocul copiilor de la Centrul „Romanița” și la Spitalul Municipal din Roman, la secțiile de Chirurgie infantilă și Oncologie.”

În cadrul Complexului "Romanița", zilnic, primesc sprijin mame cu copii nou-născuți, cu risc de abandon, mame fără locuință, victime ale violenței și abuzurilor în familie, copii cu dizabilități, victime ale violenței și neglijării. ”Complexul ”Romanița” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț are în grijă şi 57 de copii separați, temporar sau definitiv, de părinții lor, dintre care peste jumătate dintre aceștia suferă de handicap mintal sau motor.

„Conştienţi că nici nu putem face să dispară lipsurile materiale și nici nu putem împlini întru totul nevoile emoţionale ale copiilor îngrijiți în acest centru, astăzi ne-am alăturat şi noi personalului care veghează clipă de clipă asupra lor. Am încercat, astfel, să aducem bucurie, fructe şi o îmbrăţişare, care s-au adăugat binecuvântării din partea preoților ce ne-au însoțit. Efortul nostru a fost susţinut şi încurajat de părinţi ai copiilor din cadrul  Grădiniţei „Episcop Melchisedec”.”, ne-a declarat dna Cristina Chelaru, coordonator al Centrului de Zi din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec”.

Cu același prilej s-a desfășurat o acțiune similară la Spitalul Municipal Roman, la secţiile Chirurgie Infantilă şi Oncologie. Bolnavi și cadre medicale s-au bucurat de binecuvântarea și ajutorul oferit, simțindu-se încurajați și întăriți la gândul că cineva îi poartă în rugăciune și încearcă să îi sprijine, pe cât se poate. „Bucuria noastră de a dărui astăzi câte ceva bolnavilor de aici s-a născut din efortul părinţilor de la clasele mici ale Colegiului Național „Roman Vodă”, care au strâns şi dăruit, prin intermeddiul Fundației „Episcop Melchisedec”, o picătură din strădania lor pentru a readuce zâmbetul pe chipurile încrâncenate de durere. Mulţumim tuturor celor care au făcut posibil acest demers, din suflet pentru suflet!” a adăugat dna Cristina Chelaru.

Ajunsă la cea de-a 24-a ediție, Ziua Mondială a Bolnavului este dedicată persoanelor care suferă de diverse afecțiuni fizice, psihice sau morale, dar și lucrătorilor sanitari, credincioșilor, voluntarilor și familiilor celor suferinzi. În întreaga lume, cu ocazia acestei zile sunt organizate manifestări spirituale și filantropice în spitale, comunități, cămine de bătrâni, case de copii, dar și la domiciliul persoanelor aflate în suferință (bolnavi, persoane cu handicap, săraci, orfani) iar unele instituții de sănătate oferă consultații și analize gratuite. (Mioara Ignat)