Filmul documentar „Unde ești, Adame?” a rulat la Onești

07 Februarie 2024

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, marți, 6 februarie, Asociația „Sfânta Anastasia Romana”, prin implicarea Primăriei Onești și a Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti”, a adus la Onești proiecția filmului „Unde ești, Adame?”, un documentar despre viața de zi cu zi a monahilor din Mănăstirea Dohiariu, din Sfântul Munte Athos.

Sala cinematografului „Capitol” a fost arhiplină, peste 300 de persoane participând la evenimentul ce s-a desfășurat în condiții de proiecție video și de sunet excepționale, lucru remarcat și apreciat de către realizatorul filmului, Arhidiaconul Oleksandr Plyska, prezent la proiecție.

Filmul scufundă spectatorul în viața unei mănăstiri de pe Sfântul Munte Athos. Viața monahală retrasă, plină de personaje autentice și „sfinți cotidieni”, se revarsă pe marele ecran înlăturând prioritățile lumești.

Spectatorii au fost copleșiti de un mod de viață cu totul necunoscut, fără precedent, al unei obști monahale vii, în mijlocul secolului al XXI-lea, fiind profund impresionați de mesajul filmului, dar și de modul inedit de realizare a acestuia.

(Pr. Silviu Butucaru)