Filantropie pentru sute de copii din Eparhia Romanului şi Bacăului

21 Decembrie 2011

La Biserica Precista Mare va avea loc astăzi programul „Pruncul Iisus cheamă copiii”. Un număr de 60 de copii de la grădiniţa cu program normal de la Şcoala Generală „Al. I. Cuza” din Roman vor primi din partea lui Moş Crăciun jucării şi dulciuri. Programul se va derula cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, la iniţiativa părintelui paroh Dan Antoce, având sprijinul credincioşilor din parohie.

Tot astăzi vor fi oferite dulciuri şi rechizite şcolare celor 25 de copii, beneficiari ai proiectului social-filantropic implementat la Cantina „Samarineanul milostiv”, aflată în incinta Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Bacău.

Copiii orfani din Roman, beneficiari ai proiectului „Casa mea”, vor colinda parohia „Sfântul Nicolae” din Roman. Cei 25 de orfani vor primi cadouri din partea părintelui paroh Dragoş Munteanu.

Bucuria sărbătorii Naşterii Domnului va ajunge şi în sufletele copiilor participanţi la proiectele derulate în cadrul Fundaţiei „Episcop Mechisedec Ştefănescu”. Un număr de 170 de copii de la centrele fundaţiei din Bacău, Roman şi Moineşti primesc în aceste zile cadouri constând în dulciuri şi jucării. Acţiunile caritabile se implementează prin implicarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul şi a Centrului eparhial Roman. Copiii de la centrele de zi din Măgireşti şi Moineşti au primit, pe 19 decembrie, daruri, în timp ce ieri au fost oferite cadouri şcolarilor din Bacău şi Măgura. Astăzi vor primi daruri copiii din centrele de zi din Roman şi Sascut.