Femeia creștină aniversată în Parohia „Sf. Nicolae” – Buhuși

08 Martie 2020

 În data de 8 Martie 2020, în Parohia „Sf. Nicolae” – Buhuși a fost serbată, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin implicarea părintelui protopop Vasile Cozma, Ziua femeii creștine.

Este cunoscut faptul că în Biserica Ortodoxă Română, femeile au o zi aniversară fixată de Sfântul Sinod în Duminica a treia după Paști intitulată și „Ziua Femeii Creștine”, în semn de apreciere prin asemănarea ei cu Maica Domnului, cea care a purtat în pântece și a născut pe Iisus Hristos, Mântuitorul lumii, Fecioara Maria fiind ocrotitoare a femeilor care nasc, care devin mame, ocrotitoare a părinţilor copiilor şi ocrotitoarea familiilor care, deşi nu au copii, adoptă şi cresc copii.

După săvârșirea Sfintei Liturghii în Catedrala „Sf. Nicolae” – Buhuși prin grija  părintelui protopop Vasile Cozma au fost împărțite flori, icoane și daruri tuturor mamelor, bunicilor, doamnelor şi domnişoarelor.

Părintele protopop a transmis gândul bun și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, ce reies din poemul „Inimă de mamă„ scris special de Înaltpreasfinția Sa pentru acest moment festiv, apoi a subliniat faptul că vocația femeilor creștine de astăzi trebuie să fie aceea de a mărturisi credința în Hristos Cel răstignit și înviat, de a da viață și a proteja viața copiilor, de a promova iubirea milostivă față de semeni, de a aduce pace și comuniune, prin prezența și lucrarea lor în Biserică și în societate.

Acțiunea se înscrie în proiectul „Luna pentru viață”, care se desfășoară la nivelul Patriarhiei Române în fiecare an în luna martie în sute de orașe din țară și culminează cu Marșul pentru viață, manifestare care valorizează darul vieții și cere mai mult sprijin pentru mame și copii.