Expoziție inedită de sculptură la Bacău

06 August 2019

Un eveniment cultural cu totul aparte, purtând titlul Debutul schimbării, a avut loc în după amiaza zilei de 6 august 2019 în urbea băcăuană. Sculptorul și pictorul Timotei Ciobanu a organizat la Galeria Sara Good Art prima sa expoziție. Între exponate se află și două busturi sculptate ale IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Expoziția poate  fi vizitată până în data de 15 august 2019.

Galeria Sara Good Art a organizat, prima expoziție a sculptorului Timotei Ciobanu, un artist băcăuan desăvârșit care își extrage energia din cele trei mari izvoare ale creației: Religia, Folclorul și Arta în toată bogăția și diversitatea ei.

Autorul creațiilor artistice sculptează lemnul de peste 50 de ani, însă acum a venit sorocul pentru a expune piesele sale lucrate cu atâta implicare sufletească, după cum a mărturisit chiar domnia sa.

Astfel, sub îndrumarea prof. estetician Ioan Neacșu și a prof. dr. Aurel Stanciu, artist plastic membru U.A.P. Bacău, pentru a arăta lumii cum o pasiune devine modalitatea unui artist total de a se raporta la absolut, acest vis frumos dorit de artistul Timotei Ciobanu a devenit realitate.

După recenziile celor doi profesori, expoziția lansată a continuat cu o serată muzicală în acorduri de pian ale artistei Elena Ciubotă, iar Karina Luncanu a transpus vocal piese de suflet, pentru acest eveniment. Expoziția este destinată publicului larg și este deschisă până în data de 15 august 2019. (Pr. Daniel Ionel Marari)