Excursie tematică pe urmele părintelui Vichentie Mălău

29 Iunie 2017

Cu binecuvântarea și sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în ziua de 24 iunie 2017, copii din parohia Ghidion, comuna Stănița, protopopiatul Roman au primit în dar pentru frumoasele rezultate la învățătură o excursie. Un ajutor de nădejde, pentru a putea fi concretizat acest cadou de suflet, a fost oferit prin susținerea financiară a părintelui Laurentiu Segneanu, paroh al parohiei Trifești-Neamț.

Ajunși pe urmele marelui duhovnic Vichentie Mălău de la Mănăstirea Secu, fiu al satului Ghidion, elevii cei mai silitori din parohia Ghidion, au primit fiecare în parte premiul „Vichentie Mălău". Acesta a constat în oferirea de către părintele paroh Vasile Stan a unor diplome de excelență și cărți primite de la Librăria „Vasile Alecsandri” din Roman și de la Editura Humanitas.

 În cadrul acestui itinerariu, copiii au mai vizitat Casa Memorială "Ion Creangă", Cetatea Neamțului, Mănăstirea Sihăstria, Mănăstirea Neamț, Casa meșterului popular ,,Nicolae Popa”-Târpești, Parcul Național Vânători Neamț și Mănăstirea Văratec.

„Ne-am dorit mult să sprijinim pe copiii și tinerii care au rezultate deosebite la învățătură din localitatea și parohia noastră. Ei sunt viitorul și în ei trebuie să investim pentru ca atunci când vor fi mari să dea un sens moral societății. Totodată, am sărbătorit și Ziua Universală a Iei, explicându-le simbolismul și însemnătatea acestui odor vestimentar popular, a declarat preotul paroh de la Ghidion.