Examen de capacitate preoțească pentru tinerii teologi din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

27 Septembrie 2013

Treisprezece tineri teologi din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului care doresc să primească Taina Hirotoniei au susţinut astăzi, 27 septembrie, in sala de conferinte a Fundatiei „Episcop Melchisedec” din Roman, examenul de capacitate preoţească. Examenul s-a desfășurat cu binecuvântarea și sub directa coordonare a Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de o comisie alcătuită din părinți consilieri ai Centrului Eparhial de la Roman și profesori de la Liceul Teologic”Melchisedec Ștefănescu” din Roman.

Examenul de capacitate preoţească a constat în susţinerea unui test scris şi a unuia oral. Întâlnirea între ierarh și tinerii absolvenți ai institutelor de învățământ teologic universitar este acela de a cerceta chemarea pentru preoţie şi de verificare a cunoştinţelor dobândite în instituţiile teologice pentru a fi utilizate în viaţa pastorală.

”Ne-am dorit ca, prin intermediul acestui întâlniri, să descoperim vocația tinerilor teologi pentru viața misionară a Bisericii”, a declarat Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul.