Eveniment comemorativ pentru doctorii Spitalului Moinești care au trecut la Domnul

Vineri, 14 iulie 2023, Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, la iniţiativa domnului doctor Adrian Cotîrleţ, directorul Spitalului Municipal Moineşti, a săvârșit sfințirea pietrei comemorative în amintirea doctorilor Spitalului Moinești care au trecut la Domnul, aflată în incinta Paraclisului „Sf. Pantelimon”.

La acest eveniment au participat alături de soborul de preoți din orașul Moinești și împrejurimi, autoritățile locale, academicieni, profesori, doctori și alți distinși invitați.

În cuvântul de încheiere, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioachim a amintit sensul eshatologic al strădaniilor medicilor: ”Acești medici au transfigurat timpul pentru semenii lor. Nu l-au desfigurat! Au transfigurat timpul, îngrijindu-se ca această construcție dihotomică a omului să funcționeze pentru Slava lui Dumnezeu și pentru mântuirea lor și a semenilor lor. Preotul și medicul conlucrează pentru ca trupul și sufletul omului să devină o prescură euharistică curată adusă lui Dumnezeu.”

Totodată, momentul de rugăciune a marcat deschiderea conferinței „Abordarea multidisciplinară în patologiile medico-chirurgicale. Provocări și controverse actuale” care va avea loc în perioada 13-15 iulie cu ocazia Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de urgență Moinești.

„Evenimentul de astăzi a făcut cinste Bisericii noastre și celor care se îngrijesc de existența acesteia prin popasul Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim și a distinșilor academicieni, profesori și doctori invitați care ne-au trecut pragul. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru mila Sa pe care o revarsă peste noi și pentru că face din astfel de momente închinate celor adormiți, adevărate sărbători și pentru cei vii!„ (Pr. Gheorghe Turcu)