Eroii neamului cinstiți în Protopopiatul Buhuși

06 Iunie 2019

Joi, 06 iunie 2019, în ziua Înălțării Mântuitorului Iisus Hristos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, au fost pomeniți în Protopopiatul Buhuși conform hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anul 1920 eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

Prin grija părintelui Protopop Vasile Cozma, la Catedrala Sf. Nicolae – Buhuși, au fost pomeniți în timpul Sfintei Liturghii  toți eroii neamului, dar și  cei care au luptat pentru libertatea acestui popor pe meleaguri buhușene.

După săvârșirea Sfintei Liturghii părintele Protopop, împreună cu preoți din orașul Buhuși, a săvârșit slujba parastasului pentru eroii neamului la monumentul soldatului necunoscut, alături de oficialități ale orașului, veterani de război, cadre didactice și elevii școlilor buhușene.

 Din partea Protopopiatului Buhuși și a celorlalte instituții au fost depuse coroane de flori în amintirea eroilor români, care, așa cum spune Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim ca meditație pentru această zi „sunt pentru generația de astăzi un simbol al luptei pentru libertate, al speranței într-o viață demnă, al visului pentru care merită să lupți până la capăt. Ei sunt pentru noi un bun național de mare preț, pe care nu-l vom putea evalua decât prețuind cu responsabilitate drepturile și libertățile de care beneficiem astăzi”.

             Veșnică lor pomenire!