Elevii Colegiului ”Grigorie Moisil” învață voluntariatul prin Biserică

24 Aprilie 2013

În perioada 22-23 aprilie 2013, la Centrul de voluntariat "Sf. Filofteia" din cadrul Colegiului Național ”Grigore Moisil” al Asociaţiei "Sf. Voievod Ştefan cel Mare-Hârja", inaugurat cu cinci zile înainte de către PS Episcop Ioachim Băcăuanul, s-au desfăşurat primele cursuri de voluntariat cu elevii şi cadrele didactice.

”Obiectivul principal al acestor cursuri, a fost acela de a răspunde la întrebările: cine suntem?, unde suntem?, unde vrem să ajungem?. De fapt a inceput să se creioneze viziunea şi misiunea centrului de voluntariat, pornind de la calităţile şi abilităţile fiecărui voluntar, dar şi de la categoriile de beneficiari ai Asociaţiei de la Hârja, ce pot pot fi sprijiniţi în acest demers: copiii - cazuri sociale, copiii dotaţi cu abilităţi artistice, creative şi tradiţionale, bătrânii din centrul rezidenţial, bătrânii de la domiciliu, gospodăria şi ferma de animale. Aceștia se vor implica şi în activităţi generatoare de venit, concerte caritabile, dezvoltarea personală şi profesională, sprijin comunitar şi eclesial pentru Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului. Fiecare voluntar (30 elevi + 13 cadre didactice) si-a asumat anumite responsabilităţi, formându-se totodată departamente de activitate ale centrului, în urma analizei de nevoi”, a declarat preot Ilarion Mâță, preşedinte Asociaţia "Sf. Voievod Ştefan cel Mare - Hârja".

Coordonatorul Centrului de tineret şi voluntariat a fost desemnat prof. Constantin Jupenschi, consilier educativ al acestui colegiu.

Cursuri de același gen s-au desfăşurat şi la Centrul de tineret şi voluntariat "Sf. Dimitrie Izvorâtorul de mir" din cadrul Colegiului "Dimitrie Cantemir" Oneşti, coordonat de pr. prof. Petrică Cautiş. În perioada 20-30 mai 2013 cursurilr vor continua cu acelaşi formator.