Duminica Întoarcerii Fiului risipitor, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

28 Februarie 2016

În Duminica a XXXIV după Rusalii, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim.

În Duminica Întoarcerii Fiului risipitor, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a slujit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala arhiepiscopală "Sf. Cuvioasa Parascheva" din Roman. La momentul liturgic specific, ierarhul a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Petrică Gheorghiu pe seama Parohiei "Sf. Nicolae", Stănița.
În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a făcut referire la textul pericopei evanghelice a Întoarcerii Fiului risipitor, arătând că ”iubirea Tatălui este singura moştenire care nu poate fi împărțită, ci ea se dăruieşte, jertfelnic, pentru toți fiii”.  ”Singura condiție pentru a te împărtăşi de această dragoste este recunoaşterea păcatului săvârșit şi întoarcerea în sine prin metanoia”, a precizat ÎPS Arhiepiscop Ioachim. La finalul Sfintei Liturghii, un grup de elevi de la Liceul Tehnologic "Vasile Sav" din Roman, alături de prof. Dan Zaharia, directorul instituției, şi de cadre didactice ale acestei prestigioase școli, au oferit o diplomă de prețuire şi apreciere Înaltpreasfințitului Parinte Ioachim. La rândul său, ierarhul Romanului şi Bacăului a oferit domnului director Dan Zaharia "Sfânta Scriptură, tezaurul Cuvântului revelat spre mântuirea oamenilor”, mulțumindu-i pentru buna colaborare şi implicare în promovarea valorilor Ortodoxiei în rândul tinerilor.