Donație pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Roman

Desfășurat în Protopiatul Roman începând cu data de 8 martie a.c., proiectul "Alături de mame și copii" s-a încheiat în săptămâna pătimirilor lui Hristos. Drept urmare, astăzi, 28 aprilie, în Miercurea Mare, delegația protoieriei romașcane, sub îndrumarea pr. protopop Dan-Alexandru Antoce, a dus la Spitalul Municipal de Urgență Roman hăinuțe, pături, scutece de unică folosință, produse de igienă și curățare necesare atât pentru mame cât și pentru copii.

 

"Campania dedicată ajutorării mamelor și copiilor din familii aflate în situații dificile s-a desfășurat în Protoieria noastră în perioada 8 martie - 14 aprilie, deși, inițial ne propusesem să ne limităm la luna martie, "luna pentru viață". Felicităm preoții celor 13 parohii care au răspuns apelului nostru, unde credincioșii s-au mobilizat și au donat atât lucruri noi, bani, cât și lucruri folosite, dar atent selectate, încât să poată fi donate fără probleme.", a declarat părintele protoiereu Dan-Alexandru Antoce.

În urma colectei organizate în cele 13 parohii s-au adunat și au fost donate: 12 pături, 7 prosoape de baie, 7 halate baie, 138 body pentru nou-născuți, 105 salopete, 28 bluzițe, 18 pantaloni, 32 perechi de șosete, 36 căciulițe, 8 costumașe, 18 pachete de scutece de unică folosință, 21 bucăți de săpun lichid, 3 seturi pentru mame (papuci de casă, camașă de noapte, absorbante, șampon, săpun ș.a.) și 7 saci cu hăinuțe puțin folosite.

Din cei 2300 lei donați de credincioși pentru acest proiect, dna dr. Ioana Amarinii, în calitate de medic specialist neonatolog, dar și de preoteasă, s-a ocupat de achiziționarea a 63 de body-uri pentru și 73 de salopete pentru nou-născuți.

Delegația preoților de la Protopopiatul Roman a fost primită de către dna dr. Daniela Nazaretian, șef-secție Neonatologie și dna dr. Maria Andrici, manager al Spitalului Municipal de Urgență Roman, care au mulțumit tuturor celor care s-au mobilizat pentru a face o bucurie în prag de sărbătoare pacienților Secțiilor Neonatologie și Pediatrie din cadrul SMU Roman: "În urma acestui frumos gest, aproximativ 100 familii aflate în dificultate, întâmpină în haină nouă Sărbătoarea Paștelui. Vă mulțumim și vă dorim Sărbători Pascale binecuvântate!", se menționează într-o postare pe pagina de facebook a Spitalului Municipal Roman. (M. I.)