Documentul "Misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea contemporană" a fost aprobat, cu amendamente

21 Iunie 2016

Primul document presinodal, Misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea contemporană, a fost aprobat de Sfântul şi Marele Sinod întrunit zilele acestea în insula Creta, cu amendamente.

În această dimineaţă, 21 iunie 2016, Sfântul şi Marele Sinod a aprobat, cu amendamente, primul document presinodal din cele de pe ordinea de zi. Este vorba de Misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea contemporanăDupă ce au revăzut textul primului document presinodal privind misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea contemporană, au fost purtate mai multe discuţii. Au fost exprimate diferite propuneri, atât din partea unor ierarhi, cât şi din partea delegaţiilor sinodale.

În această dimineaţă, în urma introducerii amendamentelor, Secretariatul Sinodului a prezentat ultima formă părinţilor sinodali. În urma discuţiilor purtate, Sfântul şi Marele Sinod a aprobat textul, cu amendamentele introduse. Precizăm că, la Sfântul şi Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe, reunit zilele acestea la Academia Ortodoxă din Creta, participă şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim.

 
De menţionat că tot în prima zi de lucrări, ierarhii Sfântului şi Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe au convenit să transmită un mesaj Patriarhului Ignatius Aphrem II al Bisericii Ortodoxe Siriace a Antiohiei, prin care să-şi exprime solidaritatea cu acesta şi comunitatea siriacă, în urma tragediei de duminică, 19 iunie, din nord-estul Siriei. Conform kamudi.com, Patriarhul Ignatius a fost ţinta unui atentat terorist. Trei membri ai forţelor de ordine şi-au pierdut viaţa în operaţiunea de salvare.