Debutul proiectului „Hristos – lauda bătrâneților mele” în Parohia „Sfânta Înviere” din Buhuși

05 Octombrie 2021

În cadrul proiectului „Hristos – lauda bătrâneților mele”, Parohia „Sfânta Înviere” Buhuși a avut, prin preoți și creștinii vârstnici, o primă și inedită întâlnire precedată de slujba Sfintei Liturghii de Acoperământul Maicii Domnului. După aceasta, credincioșii, alături de preoții lor, au avut parte de o agapă creștină și de discuții pe tema „Oportunitățile și provocările în creștere ale îmbătrânirii globale, naționale și parohiale locale”.

S-a discutat și despre lumea actuală și toate vârstele ei, cât și despre promovarea unei societăți pentru toți. Sărbătorea Zilei internaționale a vârstnicului, celebrată pe data de 1 octombrie, a fost instituită la 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a ONU în baza Rezoluției nr. 45/106.

În cadrul acestei întâlniri, părintele paroh Romeo Sbârcea a vorbit și despre cum în timpul bătrâneții întregul organism devine mai vulnerabil și mai puțin eficient față de perioada tinereții. Pentru următoarea întâlnire, credincioșii au propus o nouă temă de tratat și anume: „Pandemia schimbă modul în care ne adresăm vârstei și îmbătrânirii”.

În cadrul aceluiași proiect a avut loc și o activitate liturgică la care au luat parte toți cei prezenți. A fost sfințită Troița din cartierul buhușean Bodești, ce aparține Parohiei „Sfânta Înviere”. Aceasta este închinată eroilor căzuți la Revoluția din 1989, dar și celor căzuți în toate timpurile pentru apărarea patriei. La amenajare și ridicare au contribuit enoriașii parohiei din Bodești, precum și autoritățile locale.

(Pr. R.Z.)