Dascăli și elevi la Catedrala din Roman, de Ziua Mondială a Educației

05 Octombrie 2015

Luni, 05 octombrie, când școala românească serbează  Ziua Mondială a Educației, elevii romașcani au ales să viziteze Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” și Muzeul din incinta Centrului eparhial de la Roman.

Luni, 05 octombrie, când școala românească serbează  Ziua Mondială a Educației, elevii romașcani au ales să viziteze Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” și Muzeul din incinta Centrului eparhial de la Roman. Spațiu de spiritualitate și cultură prin excelență, locul în care au fost gândite și scrise de-a lungul a peste șase secole numeroase lucrări de valoare, Catedrala din Roman i-a primit pe cei 100 de elevi romașcani de la Colegiul Național „Roman Vodă”, Colegiul Tehnic „Vasile Sav” și de la Școala Generală „Mihai Eminescu”, însoțiți de diriginții lor. Au fost întâmpinați de arhimandritul Andrei Ioniță, mare eclesiarh al Catedralei, care le-a prezentat istoricul acestui sfânt locaș și le-a vorbit despre importanța obiectelor de patrimoniu adăpostite de Muzeu. ”A fost o zi deosebită pentru noi întrucât Ziua Mondială a Educației este o zi consacrată aprecierii și aniversării cadrelor didactice, iar dascălii și elevii romașcani au fost prezenți în incinta acestui străvechi spațiu de cultură și educație”, a declarat preotul Valentin Băltoi, consilier cultural al Eparhiei Romanului și Bacăului.

După cum se știe, în 1994, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor, pentru a marca semnarea, în 1996, a recomandării făcute de UNESCO și Organizația Internațională a Muncii privind condițiile de muncă ale personalului didactic.