Daruri din partea Protoieriei Bacău oferite Secției de Maternitate a Spitalului Municipal din Bacău

Luna martie sau Luna pentru Viață este caracterizată în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului de numeroase activități care își propun celebrarea vieții, a copiilor, dar și a mamelor creștine, ca model de femei virtuoase ce își cresc pruncii în tradiția Bisericii. În acest sens, Protopopiatul Bacă a oferit daruri personalului medical al Spitalului Municipal Bacău și tinerelor mame internate la Secția de Maternitate, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii.

Astfel, în data de 8 Martie, Secția de Maternitate a Spitalului Municipal Bacău a primit vizita preotului Abageru Constantin, a preotului Adrian Alexandrescu (Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”), a preotului Dan Rusu (Capela Spitalului Municipal Bacău) și a domnului Răzvan Radu (asistent social al Protoieriei Bacău și reprezentant al Asociației Ovidenia).

Cu prilejul acestei vizite, Protoieria Bacău, prin Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și Asociația Ovidenia, au oferit personalului medical și tinerelor mame, măști de protecție, scutece pentru nou-născuți, șervețele umede, flori și mai multe exemplare din cartea „Prinos de recunoștință femeii creștine”, scrisă de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Activitatea aceasta a însemnat pentru preoții implicați un mod smerit de a-și manifesta aprecierea față de personalul medical și tinerele mame. 

(R. R. – Asistent Social Protoieria Bacău)