“Dărnicie în timp de pandemie”

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sâmbătă, 24 iulie 2021, a fost derulat programul "Dărnicie în timp de pandemie", prin colaborarea dintre Parohia "Sf. Cuv. Parascheva" Matca 3, Protopopiatul Tecuci, jud. Galați, prin preotul paroh Ioan Oancă și ucenicii săi și Parohiile "Sf. Ier. Nicolae și Sf. Români" Sascut Sat - Schineni, prin preotul paroh Alexandru Grigoraș, și "Sf. Arhangheli" Huruiești I, prin preotul paroh Gabriel Albu, din Protopopiatul Sascut, jud. Bacău.

La această frumoasă acțiune a participat și teologul Ștefan Cerbu, delegatul Protoieriei Sascut, acțiune ce a constat într-o colectă de legume și fructe la "Centrul de colectare legume Matca" donate de către creștinii harnici și darnici ai comunei Matca, recunoscuți în toată țara atât pentru hărnicia lor, cât și pentru dragostea lor față de Dumnezeu, de Biserică și de Neam, şi de ajutorarea aproapelui.

Beneficiarii acestei colecte au fost de această dată copiii și bătrânii din centrele de zi și rezidențiale ale fundației Melchisedec Ștefănescu din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, Mănăstirea "Sf. Ioachim și Ana" Itești (unde se află un centru rezidențial pentru copiii și bătrâni în construcție) și "Grădina de copii" a Fundației „Episcop Melchisedec” de lângă Centrul eparhial Roman, unde se află un centru de zi dedicat copiilor aflați în situații de risc. 

“Această acțiune de colectare este la a treia ediție, anul trecut beneficiari ai ei fiind bătrânii de la Centrul Rezidențial pentru vârstnici "Sf. Ștefan cel Mare" Hârja, către care se vor îndrepta și următoarele colecte ce vor fi realizate la nivel de protopopiat”, a declarat Părintele Protopop Vasile Abageru.

(Apostu Alexandru, asistent social al Protoieriei Sascut)