Cursuri de asimilare pentru cântăreți bisericești, la final

17 Noiembrie 2017

Vineri, 17 noiembrie, în Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva ” din Roman, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a înmânat diplome absolvenților cursurilor de asimilare pentru cântăreții bisericești, desfășurate în perioada 13-17 noiembrie la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”.

În perioada 13-17 noiembrie 2017, în municipiul Roman, sub coordonarea Sectorului administrativ-bisericesc din cadrul Centrului Eparhial, au fost organizate cursuri de asimilare pentru cântăreții bisericești care activează la unitățile de cult din cele șase protopopiate ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

După o săptămână de predare intensivă în care candidații au asimilat cunoștințe în cadrul cursurilor de Formare duhovnicească, Liturgică, Tipic, Muzică liniară și Muzică psaltică, în data de 17 noiembrie a fost organizat examenul final. După ce comisia examinatoare a corectat lucrările prezentate de candidați, în jurul orei 14.00, în Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim a avut loc înmânarea  diplomelor de absolvire candidaților care au reușit să obțină minim nota 7.00.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a adresat un cuvânt de felicitare absolvenților:

„Aliniindu-ne cerințelor societății de astăzi am dorit, prin aceste cursuri de asimilare, să facem o evaluare a celor ce sunt în biserică și participă activ la cultul divin public dând răspunsurile liturgice în alternanță cu preotul și îmbogățind cântarea de strană. Vă felicităm pentru faptul că ați ales să urmați aceste cursuri pentru a vă îmbogăți cunoștințele și sperăm ca aceste diplome de absolvire să fie pentru dumneavoastră un imbold în a aprofunda în continuare frumusețea cântării de strană, care este modul sublim de exprimare a sentimentelor tainice ale sufletului angajat în rugăciune”, a spus Înaltpreasfinția Sa.