Cursul festiv al promoției 2019 la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman

24 Mai 2019

Pe data de 23 mai 2019 a avut loc în Sala de festivități a Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman cursul festiv al claselor a XII-a din promoția 2018-2019.

Odinioară considerat un moment solemn în cultura organizațională a oricărei școli de prestigiu, marcat și de comunicări de natură științifică, cursul festiv al claselor din anii terminali adună și astăzi laolaltă emoții și bilanțuri specifice.

La Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”, cele două clase terminale, formate dintr-un număr de 48 de elevi la profilele teologie ortodoxă și ghid turism religios, coordonate de diriginți, au invitat la o solemnitate specifică finalului de ciclu liceal părinți, profesori și colegi din anii mai mici, nelipsind din cadrul programului elemente arhetipale ale ultimei ore de curs din liceu, precum citirea solemnă a catalogului, predarea cheii școlii promoției următoare sau intonarea imnului educației, Gaudeamus igitur.

La festivitate a fost prezent și părintele Vicar Eparhial Pimen Costea, profesor de discipline teologice în cadrul unității romașcane de învățământ seminarial. Într-un discurs extrem de apreciat, sfinția sa a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim celor prezenți, apoi a prezentat câteva crâmpeie din actul educativ specific unei școli teologice, la evocarea cărora întreaga asistență a fost cuprinsă de o veritabilă vibrație sufletească.

Pe absolvenții seminarului romașcan îi așteaptă o perioadă încărcată, pe parcursul căreia vor susține Examenul de certificare a competențelor – nivel 4 (30-31 mai), apoi probele de competențe lingvistice și digitale ale Examenului național Bacalaureat 2019 (3 iunie).

Pr. Amărinii Ionuț Alexandru