Curs dedicat asistenților sociali din domeniul public și privat organizat la Suceava

În perioada 13-15 decembrie 2022, Asociația ,,Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a participat la un curs de formare inedit ce a avut loc în localitatea Voroneț din județul Suceava.

CNASR și Unicef România și-au unit forțele și au organizat cursul de formare intitulat ,,Consolidarea competențelor asistenților sociali de a răspunde la crize umanitare”, în perioada 13-15 decembrie 2022  (Voroneț, Suceava) ce a unit la aceeași masă asistenți sociali din mediul privat și public din județele Suceava, Botoșani, Vaslui, Iași, Neamț și Bacău.

Prima zi a cursului a fost moderată de către doamna Lăcrămioara Radu (reprezentantă a DGASP Botoșani) ce ne-a introdus în tema cursului. Temele principale ale zilei au fost despre rolurile asistentului social și  intervenția în situație de criză. Printre aceste subiecte s-au aplicat practic studii de caz și jocuri de schimburi de rol.

În a doua zi a evenimentului, 14 decembrie 2022, cursanții, sub moderarea doamnei Ecaterina Croitor, și-au însușit mai multe cunoștințe despre  modelul în șașe pași al intervenției în caz de criză, primul ajutor psihologic (tehnica prin care asistentul social asigură stabilizarea emoțională), managementul de caz (tehnica prin care sunt asigurate intervenții otganizate, eficiente și coerente pentru persoana aflată în situație de criză).

Ultima zi a evenimentului, 15 decembrie 2022, cursanții au descoperit implicațiile stresului în situații de criză, au împărtășit reacțiile comune în situațiile stresante,  implicațiile traumei generate de o situație de criză și în final au învățat ce înseamnă igiena emoțională prin crearea unor povești cu personaje în care fiecare echipă a putut realiza un plan despre igiena emoțională.

Felicităm pe această cale organizatorii acestui eveniment de succes și le mulțumim asistenților sociali prezenți pentru profesionalismul, dedicarea, dragostea pentru munca de zi cu zi, dar și pentru camaraderia și voioșia pe care au împărtășit-o în aceste zile.

 

Ioana Bidnic (asistent social al Asociației ,,Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”)