Credincioșii Parohiei Onișcani și-au cinstit ocrotitorul spiritual

24 Aprilie 2018

În ziua de prăznuire a Sf. Mare Mucenic Gheorghe, credincioșii Parohiei Onișcani din Protopopiatul Buhuși și-au cinstit ocrotitorul spiritual.

La eveniment a fost prezent cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim părintele Protopop Vasile Cozma, înconjurat de un sobor de preoți din Protopopiatele Buhuși și Bacău, precum și un impresionant număr de credincioși din comunitate, săvârșind slujba Vecerniei unită cu Litia.

Părintele Protopop a vorbit credincioșilor despre evenimentele principale care au avut loc în această perioadă liturgică specială, subliniind învățăturile care se desprind din pericopele evanghelice citite la Sărbătoarea Învierii, în duminicile a II-a și a III-a după Paști.

În cuvântul său, părintele Protopop a expus contextul politic al lumii romane în primele trei secole creștine, perioadă de grele persecuții care au culminat cu atrocitățile dezlănțuite de împăratul Dioclețian (284 – 305) împotriva creștinilor, timp în care a mărturisit pe Hristos și Sf. Mare Mucenic Gheorghe, suferind moarte martirică în ziua de 23 aprilie 303, precizând diferența majoră dintre eroii care și-au jertfit viața pentru patrie și sfinții martiri care de bunăvoie și-au jertfit viața pentru Hristos.

Cu acest prilej a fost sfințită și icoana Sf. Mare Mucenic Gheorghe, donată de domnul Răduc Costel bisericii parohiale spre închinarea credincioșilor.

După slujba de pomenire a ctitorilor adormiți, părintele paroh Stoica Silviu a mulțumit părintelui Protopop pentru prezență și binecuvântarea adusă din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, preoților slujitori și credincioșilor, dând slavă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra comunității.