Credincioși din Protopopiatul Buhuși au participat la sfințirea Catedralei Naționale

26 Noiembrie 2018

În ziua cinstirii Sf. Mare Mucenițe Ecaterina, duminică, 25 noiembrie 2018, peste 2000 de preoți și credincioși din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului au fost alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim la evenimentul istoric al sfințirii Catedralei Naționale.

Între credincioșii din zona canonic – administrativă a Eparhiei s-au numărat și 200 de credincioși din Protopopiatul Buhuși, care s-au înscris în grupul pelerinilor participanți la acest eveniment cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin grija părintelui protopop Vasile Cozma.

Bucuria participării a fost cu atât mai mare cu cât credincioșii au luat parte la prima Sfântă Liturghie săvârșită în Catedrala Națională, slujbă prezidată de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, alături de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Credincioșii au avut posibilitatea să se închine la moaștele Sf. Andrei și Sf. Ecaterina. Cinstita mână a Sfântului Apostol Andrei a fost adusă vineri la București de Mitropolitul Hrisostom de Patra. Aceste sfinte moaște, împreună cu un fragment din moaștele Sfintei Ecaterina din patrimoniul Reședinței Patriarhale, au fost așezate spre cinstire sâmbătă seara în Paraclisul Catedralei Naționale.

De asemenea, accesul pelerinilor în Sfântul Altar va fi permis în următoarea perioadă până în data de joi, 29 noiembrie 2018.

Lăcaşul de cult sfințit duminică este dedicat memoriei tuturor eroilor naționali căzuți pe câmpurile de luptă pentru demnitatea și unitatea poporului român.