Consfătuirea profesorilor de religie din judeţul Bacău

23 Septembrie 2013

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, sâmbătă, 21 septembrie 2013, la Colegiul Naţional „Ferdinand I“ Bacău, s-a desfăşurat consfătuirea anuală a profesorilor de religie din judeţul Bacău, după cum aflăm din Ziarul Lumina.

Prof. Irina Leonte, inspector şcolar de specialitate al disciplinei religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, a prezentat retrospectiva activităţilor desfăşurate în anul şcolar precedent. Din partea cultului romano-catolic a participat pr. Lucian Adam, inspector şcolar zonal diecezan, care a subliniat importanţa orei de religie în Curriculumul Naţional.

Consfătuirea a început într-o comuniune de rugăciune şi a continuat pe următoarele teme de discuţii: „Religia în învăţământul românesc la începutul anului şcolar 2013-2014“, „Analiza SWOT a rezultatelor la examenele naţionale: definitivat şi titularizare“, „Olimpiada Naţională de Religie din 2014 - precizări privind regulamentul de concurs, calendarul şi programa concursurilor şcolare“, „Inspecţia şcolară - metodă de control a calităţii educaţiei“, „Evaluarea - element esenţial al procesului de învăţământ“, „Noul Curriculum pentru religie la clasele 0-2“, „Formarea continuă a profesorului de religie“.

De asemenea, au fost prezentate noutăţile de interes general, precum şi alte aspecte importante în legătură cu strategia didactică, metodele moderne de predare-învăţare-evaluare şi concursurile şcolare de specialitate