Consfătuirea Naţională a Inspectorilor şcolari de Religie

07 Septembrie 2018

 

În perioada 4 - 6 septembrie 2018, în oraşul Marii Uniri, Alba Iulia, în sala de conferinţe a Căminului bisericesc “Peregrinus” s-a desfăşurat Consfătuirea Naţională a Inspectorilor şcolari pentru disciplina Religie. 

Inspectoratul Şcolar al judeţului Bacău a fost reprezentat, prin binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, de către părintele profesor dr. Adrian Alexandrescu, inspector şcolar de specialitate.

Evenimentul, la care au luat parte cei 45 de inspectori şcolari pentru disciplina religie din întreaga țară, precum și reprezentanți ai Patriarhiei Române, a fost organizat de Ministerul Educației Naționale.  Lucrările au fost coordonate de către domnul prof. univ. dr. Vasile Timiş, inspector general în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale. S-au evidenţiat luări de cuvânt şi prezentări concrete ale aspectelor privitoare la specificul disciplinei Religie, din partea reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Naţionale şi ai Patriarhiei Române.

Pe ordinea de zi a lucrărilor consfătuirii au fost: diagnoza procesului educațional  pe discipline, compartimente și domenii la nivelul fiecărui județ pentru anul școlar 2017-2018, enunțarea priorităților educaționale pentru anul școlar 2018-2019, precum și identificarea cadrului normativ privind organizarea procesului de învățământ pentru anul școlar 2018-2019.

La întâlnire a fost prezent şi Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei, cel care le-a vorbit celor prezenți despre nobila misiune a dascălilor, aceea de a-i încredinţeze pe tineri că “religia indică sensul vieții și faptul că destinul nostru este etern”.