Congresul Național Catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, ediția a XVI-a

În perioada 25-27 septembrie, la centrul social-pastoral „Sf. Cruce” de la Mănăstirea Caraiman, a avut loc a XVI-a ediție a Congresului Național Catehetic „Hristos împărtășit copiilor”. Delegatul centrului eparhial a fost Vlad Țuțurlan, referent al Biroului de catehizare și activități cu tineretul din cadrul Sectorului Cultural.

 

Tema ediției de anul acesta a fost „Impactul activităților catehetice parohiale- agendă anuală, resurse și metode”. Principalele subiecte dezbătute s-au axat pe revizuirea și alcătuirea unor noi resurse catehetice, necesitatea unei agende anuale și stabilirea liniilor directoare pentru organizarea Concursului Național Catehetic ediția 2024. Evenimentul a fost prezidat de pr. dr. Mihai Pavel, inspector patriarhal, care a prezentat agenda și obiectivele întâlnirii, subliniind nevoia de resurse și metode practice în facilitarea progresului catehetic parohial. Prima prelegere a fost susținută de Irina Horga, cercetător științific grad I al Centrului Național de politici și evaluare în educație, cu tema „Formarea continuă, metode și resurse”. Apoi, participanții au fost împărțiți pe grupe de lucru și au răspuns la o serie de întrebări care au arătat provocările, dar și nevoile cu care se confruntă.

În ultima zi a evenimentului, Mihai Paraschiv, inspector patriarhal, a prezentat perspectivele Întâlnirii tineretului ortodox, realizându-se o evaluarea a ediției de anul acesta. Ultima prelegere a fost susținută de pr. lect. dr. Liviu Vidican-Manci care a expus motivația catehetului în fața provocărilor contemporane.

Congresul s-a încheiat printr-o evaluare a tuturor discuțiilor, stabilindu-se anumite linii directoare care îi vor ajuta pe coordonatorii activităților catehetice în implementarea proiectelor locale și naționale.